Всі ми не раз стикалися з кавою, чия упаковка обіцяла нам буйство смаку, але в чашці він поводився зовсім інакше: нудний, бляклий, невиразний напій, який не має нічого спільного з заявленими характеристиками. У чому ж причина такої невідповідності?
Погану каву? Хороший кави?
Вся справа в свіжості обсмажування. Кава - непростий продукт. Спочатку він дозріває у вигляді ягід на кавових деревах, потім його збирають і обробляють - очищають від шкірки і сушать. В результаті обробки з'являються зелені зерна, які ще необхідно обсмажити перед тим, як приготувати.
Свіжість обсмажування дуже важлива!
Кавові ягоди / Зелений кави / Обсмажена кава
Це дуже смачно! Саме під час обсмажування відбувається формування смаку і аромату кави. У зеленому каві містяться ті ж кислоти, білки і кофеїн, що і в смаженому, але відсутні смакові компоненти. У смаженому кави міститься більше 1000 смакових компонентів - за цим показником кави в два рази обганяє другий найскладніший за смаком продукт, вино, в якому міститься більше 500 смакових компонентів.
Всі ці компоненти, що формуються при обсмажуванні, живуть дуже недовго. Пік смаку кави припадає на перші 2-3 тижні після обсмажування, а до кінця другого місяця кави втрачає велику частину своїх смакових характеристик.
Переконайтеся в перевагах свіжообсмаженої кави:
аромат
Приголомшливий, наповнює всю квартиру, салон автомобіля, викликає непереборне бажання заварити собі чашку, солодкий, шоколадно-горіховий, спокусливий!
смак
Комплексний, об'ємний, зі всілякими відтінками, різноманітний, іноді зовсім несподіваний: з квіткової кислинкою, ягідним присмаком або нотками мускатного горіха.
користь
Кава багатий антиоксидантами, що містяться в ефірних маслах, які випаровуються з плином часу. Вміст корисних речовин в свіжообсмаженої кави максимально.
Це здорово!
Свіжообжарену кави належить до вищого сегменту продуктів харчування. Споживання кращих продуктів харчування - запорука здоров'я і гарного настрою!
Спробуйте самі!
Каталог кави